.

.

1 ГР Bosporus Ininthimeus 234AD Aphrodite Urania Authe Denomination_in_description Добра

1 ГР Bosporus Ininthimeus 234AD Aphrodite Urania Authe Denomination_in_description Добра

DEN 7200.00

Пристапност
Во достапна форма

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета Изгорат GIC 5494; Б. М. В. 13.74,4 CC ININIMHYOY, Неговата diademed, обвиткан и cuirassed биста право; пред, орел лево, гледајќи наназад, држејќи венец во клунот.Aphrodite Apatura (Urania) устоличена лево, држејќи patera; Б) во областа на лево; во областа на правото, ѕвезда над кутија со четири оддели во секој содржи точка.главен бог на целиот Bosporan царство беше без сомнение Aphrodite Urania : центарот на нејзиниот обожувањето било се на источната страна на теснец, каде што таа имаше храм во Phanagoria и еден нарекува Apatourou на јужната страна на Езерото Corocondamitis : по ова светилиште таа е опишана во натписи како patourias или повеќе често Apatorou Medousa [Minns 1913 година, стр. 618].Ќе се понуди на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.Aphrodite Urania (старогрчки : ) беше епитетот на грчката божица Aphrodite, означува "небесен" или "духовното", да се направи разлика од неа нејзината повеќе земниот аспект на Aphrodite Pandemos, "Aphrodite за сите луѓе".Две беа искористени (најчесто во литературата) да се разликува повеќе "вселенско" љубов на телото и на душата од чисто физички страст.Платон претставена неа како ќерка на грчкиот бог Уран, зачна и роди без мајка.Според Хесиод, таа беше роден од отсечена гениталиите на Уран и појави од морска пена.Виното не се користи во libations понудени на неа.Според Herodotus, Арапите се нарекува овој аспект од божицата "Alitta" или "Alilat" ( или ).Aphrodite Urania беше претставен во грчката уметност со свон, а желка или глобус.Венера Urania (Христијански Griepenkerl, 1878).

Главните карактеристики

Избор на клиент